Marsepein

Ingredi├źnten

250 gr amandelen
400 gr poedersuiker
1 eetlepel laurierkerswater
Zout naar smaak
1 1/2 eiwit

Bereiding

Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, spoel ze met koud water (in een vergiet) na. Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af. Maal de amandelen door een amandelmolen of keukenmachine. Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het losgeklopte eiwit en wat zout toe. Meng alles goed door elkaar en maal het mengsel weer door de amandelmolen/keukenmachine.

Ideetjes:

Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door.

Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes door cacao te rollen.

Spekmarsepein krijgt je door een deel roze te kleuren. Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes.