Amandelspeculaas
Ingrediënten
100 gr Amandelschaafsel
300 gr Bloem
150 gr Boter
150 gr Bruine basterdsuiker
10 gr Speculaaskruiden
1 mespunt Bakpoeder
Melk
1 volle theelepel Zout
100 gr Gepelde gesnipperde amandelen (voor garnering)
Rijstebloem of kindermeel om de plank mee te bestuiven
Hele, gepelde amandelen om mee te garneren
Bereiding
Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg en voeg als laatst de geschaafde amandelen toe. Bestuif de speculaasplank met het meel. Druk het deeg in de plank en snijd overtollig deeg weg. (of steek met een rond glas uit een uitgerolde deeglap speculaasjes).
Haal dan de figuurtjes uit de plank en leg ze op het beboterde bakblik. Garneer de amandelspeculaasjes eventueel met de amandelen. Bak de speculaas ± 15 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de amandelspeculaasjes niet te donker van kleur worden.