Welkom!

Welkom op de website van de intocht en het feest van Sinterklaas in Heiloo.

Hier kun je alles vinden over het ontvangst en de intocht van Sinterklaas in Heiloo.
Houd deze pagina dus goed in de gaten!

Lees hieronder meer over de intocht van 2021:

Vol verwachting kijken we uit naar 20 november, hoe komt Sint naar ons toe?

HEILOO – Zodra Sinterklaas en zijn Pieten in Nederland aan zijn gekomen, ontvangt de burgemeester ze ook dit jaar traditiegetrouw op het gemeentehuis.

Zo ook zaterdag 13 november: een speciale delegatie Pieten is direct na aankomst in Nederland naar Heiloo vertrokken om daar de eerste ‘Vriend van de Sint 2021’-poster te overhandigen. Burgemeester Mascha Ten Bruggencate & kinderburgemeester Jayden de Vries zijn erg blij dat zij het hagel nieuwe exemplaar als eerste mogen ontvangen. Natuurlijk hebben zij meteen de poster opgehangen in het Gemeentehuis.

Strooigoed
In tegenstelling tot de blije burgemeester & kinderburgemeester is Hoofdpiet al een paar dagen in paniek. Hij heeft nog helemaal geen grote zakken vol met strooigoed gezien! En dat terwijl de Pieten altijd ruim voldoende pepernoten in Spanje klaar leggen voor de intocht in Heiloo. “Het enige dat ik hier op het gemeentehuis van Heiloo ben tegengekomen zijn kleine zakjes met strooigoed en snoepgoed. Heel veel zakjes, wel duizenden en vlaggetjes. Ik begrijp er helemaal niets van!” aldus een bezorgde Hoofdpiet. “Dus kinderen, willen jullie mij de komende dagen helpen door goed om je heen te kijken of je de grote zakken pepernoten ergens ziet? We hebben tenslotte wel de zakken vol met pepernoten nodig tijdens de grote intocht!”

De intocht: SINT KOMT NAAR JE TOE DIT JAAR!

Zaterdag 20 november maakt de Sint in Heiloo zijn intocht. Doordat ook de Sint en al zijn Pieten zich moeten houden aan de laatste corona regels, zal de intocht op een geheel ander manier plaatsvinden dan tot nu toe gewoon was. De Sint wordt niet uitgebreid door de burgemeester op het bordes ontvangen, maar hij gaat snel in zijn koets en zal dan naar de kinderen en ouders van Heiloo toekomen. Om die reden worden kinderen en ouders gevraagd goed de informatie in de Uitkijkpost te lezen en daarin zal ook een duidelijke kaart van Heiloo afgedrukt worden hoe Sint door Heiloo zal gaan.

Doordat de stoet steeds doorloopt om zoveel mogelijk kinderen te kunnen begroeten zal Sint dit jaar de prijzen van de kleurplaten niet op het podium van het Stationsplein of in het Hoekstuk uitreiken. Dit zal door de winkeliers in de winkel worden gedaan.

Om te zorgen dat de Sint zich aan de corona regels kan houden wordt er van iedereen gevraagd niet de stoet te volgen maar te wachten tot Sint bij jullie langs komt.
Namens de Sint, alvast hiervoor bedankt.

Beste vrienden van de Sint:

Aftellen tot de intocht...

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)